Tuesday, April 24, 2007

Ledivalot

Jostakin olin saanut päähäni laittaa ledivaloja käyttöön kottin. Paikka oli vielä auki, mutta kuitenkin. Löysin Tarjoustalosta sellaisen 5 ledivalon setin. Jokainen valo sisälsi 6 lediä. Ledissä on se ongelma, että sen keila on hyvin kapea. Paitsi jos ostat niitä kalliimpia malleja. Valotehokin on pienissä lampuissa muodollinen. Mutta ne kestää, eikä vie sähköä, joten niitä voi käyttää surutta. Kunhan ei odota niiltä liikoja. No joka tapauksessa ostin sellaisen setin tietämättä mitä minä sillä teen.

Liukuovien takatilan valaistus oli tarkoitus hoitaa jotenkin. Olin varautunut siihen laittamalla pistorasian sinne ja katkaisimen sille. Takatilaan en saanut valaistusta, mutta niille ledivaloille kuitenkin. Päätin laittaa ne tasaisin välein liukuovien päälle sojottamaan alaspäin. mutta miten sen tekisin? Katto on viettävä, joten sen vietäväksi ei valoja kannata laittaa. Paitsi jos haluaa valoläiskät pitkin lattioita. EI auttanut muuta kuin alkaa suunnittelemaan valoille kehyksiä. Mistäs muusta koneeton rakentaja niitä tekee kuin puusta. Yllättävän vaikeata oli löytää 30 mm puuporan terä. Lamppu tarvitsi sellaisen upotusta varten. Sitten piti miettiä sen kehyksen kiinnittäminen. Haaveenani oli saada kiinnitys piilotetuksi. Ja sen saisi sinne 30 mm reiän pohjalle.

Sitten se ripustus sinne sisään kiinnitystä varten... Oli siinä miettimistä - niin pieni palikka. Onneksi ensimmäisen onnistuneen prototyypin jälkeen homma oli pelkkää kopioimista. Kuvista toivottavasti näkyy osien rakenteen.

Lopulta kaikki asiat loksahti paikoillen ja kiinnitys/asennus sujui kommelluksitta. Huomaa, että ledivalot käyttävät heikkovirtaa, eli muuntajia. Siispä sen voi asentaa itse. Minusta niistä tuli hienot. Taitavat olla päällä aina kun hämärää riittää!

0 Comments:

Post a Comment

<< Home