Sunday, October 22, 2006

Kattoikkunat

Kattoikkunat

Seinälevytyksen ehkä vaikein vaihe tuli väistämättä eteen; Ikkunoiden reunojen tekeminen. Veluxilla olisi ollut valmiit kosteus-sulku ja levyt saatavilla. No olisihan se varmaan ollut helpompaa tehdä. Tietysti ikkunoiden ympäristön olisi joutunut muokkaamaan niille sopivaksi. Päätin kuitenkin tehdä kaikki itse. Oli se sitten taas säätöä...

Ensiksi ikkunoiden reunat piti palikoilla säätää, jotta levyt saisi kiinni seiniin. Laitoin kiilan muotoisia paloja sivuseinille, johon levyn saa kiinni. Kiilan kulma piti saada oikein, jotta se ei kanita levyjä väärään suuntaan.

Tämän jälkeen piti rakentaa kosteus-sulku. Eli ikkunan ympärys piti muovittaa karmiin asti ympäriinsä. Raamissa kiersi sellainen 12mm ura, johon kosteus-sulku piti laittaa. Ostin 12 mm puutankoa, jonka halkasin sahalla pitkittäin ja upotin muovin kanssa siihen uraan. Sitten ruuvilla kiinni.

Tämän jälkeen kipsilevyistä piti rakentaa sivut. Ensin suurinpiirtein kohdalleen ja sitten paikoillaan ollessa reunat piti vielä leikata sopiviksi.

Ei siitä ihan symmetristä tullut, mutta jospa se ei häiritse. Toinen ikkuna on vielä tekemättä. Se valmistunee helpommin...

Huomasin, että ikkunoiden alla kulkeva seinä ei näytä kulkevan vaakasuorassa. Eli seinän ja katon liitoskohta kulkee vinossa. Yritän saada sen peitetyksi jollain poppakonstilla.



0 Comments:

Post a Comment

<< Home