Tuesday, April 17, 2007

Liukuovi

Liukuovien valmiiksi saattaminen oli myös aikaa vievää puuhaa. Ajatus minulla oli jo, mutta toteutus ei ollut selvää. Sitä sitten pohdittiin kuukausia. EN halunnut aloittaa, että joutuisin pitämään viikkoja taukoa miettiessäni teknistä toteutusta. Yksi niistä on lattian käyryys, eli alakiskon päädyt ovat lattiassa ja keskiosa enenmmäön tai vähemmän ilmassa. Järkeilin, että ei u-profiilin ei olisi hyvä kaartua lattian mukaan. Asiahan voi olla täysin toisin, mutta niin oletan. Tein jopa graafisen piirroksen lattian korkeuseroista. Lopulta päätin, että nostan pienillä puupalikoilla profiilia niin, että se on suunnilleen suorassa vinossa. Lattianhan viettää toiseen laitaan, joten profiili on lattian mukaan tasaisesti vinossa.

Jahka sain alakiskon paikoilleen,( se muodostuu kahdesta u-profiilista, joissa molemmissa kulkee joko yksi tai kaksi ovea) pystyin tähtäämään yläkiskon kohdalleen. Tämä alakisko oli kaiken aikaan tulppana, etten voinut alkaa oven tekoa muualta - paitsi itse ovista. Ne tein kapeista laudoista taulunkehyksen tyyliin. Ne makasivatkin odottamassa asennustaan pitkään. Niihin ei ollut edes kangasta valittuna. Päätin, että ovia tulee kolme ja kiskoja vain kaksi. Yleensä joka ovelle on oma kisko. Profiili oli sen verran hintavaa, että köyhäilin hieman. Nyt jälkikäteen huomaan, että omissa kiskoissa on puolensa. Mutta näitä ovia ei käytetä päivittäin.

Ovien kokoa piti oikein kynän ja paperin kanssa miettiä. Okei korkeus oli selvä, mutta kahden oven tuli olla samanlevyisiä ja yhden vähän kapeampi. En enää muista minkä vuoksi, mutta oletan sen liittyneen kahteen kiskoon ja siihen, että kapeampaa ovea pidetään enemmän auki.

Itse kankaan valinta olikin suhteellisen helppoa - tai miten sen nyt ottaa. Emme käyneet kangaskaupassa kuin pari kertaa, kun oikea löytyi. Alkuperäinen ajatukseni oli, että siinä olisi painettuna meidän perheen jäsenten kasvot, mutta se ajatus hylättiin aika pian. Hyvä niin. Sen jälkeen asia oli aika auki. Ajattelimme, että jokainen ovi olisi yksivärinen ja erivärinen.

Toimme kaupasta kaksi kangaspalaa, josta toinen oli harmaa, aika karheapintainen. TOinen oli jo lopullinen kangas; harmaasävyinen kivikko. Lienee verhokangas. Aika nopeasti viehätyimme tähän kivikankaaseen ja siihen, että laitetaan jokainen ovi samalla. Nytpä meillä on sitten kivikko seinässä !

Laitan vielä 5 ledivaloa kankaan yläpuolelle valaisemaan kangasta ja lattiaa.



0 Comments:

Post a Comment

<< Home