Monday, November 27, 2006

lattian tasoitus osa 2

Otsikossa lukee osa 2, missään en ole puhunut lattian tasoituksesta aiemmin. Mutta ennen tätä lopullista tasoitusta, vuokrasin Raksakone Oy:ltä timanttilaikan. Sillä tasoitin pahimmat kohoumat pois; kivet, betonimurut.
Tuli muuten kalliiksi. Vuokrafirma veloittin 1 mm terän kulutuksesta 30 €! Minä poika kulutin 2.15 mm. Siitä voi laskea mitä pelkkä kulutus maksoi + vuokra yleensä. Meni yli 100 € Vähän kirpasi. Siellä sanottiin, että normaalisti porukat kuluttaa jotain millin osia.
Minä rallatin koko terän suoraksi. Ei yhtään kulutuspintaa. Yritin vaihdattaa terän. Omistajan tullessa paikalle, hän oli unohtanut firman avaimet kotiin. Joten sain uuden terän aamulla. Onneksi tämä hinnan muodostus ilmeni vasta palauttaessa. Vanha betoni ja kivet lienevät olleet niin kovaan kulutukseen.

Ennen hienoa tasoitusta, tasoitin pahimmat montut Vetonit 4400:lla. Tämän jälkeen oikaisu onnistuisi helpommin. Tuli hiki, kun tylöskentelyaika oli 15 min. ja olin yksin hommissa. Sen aamusession jälkeen "oikeissa" töissä oli aika rento, suorastaan uuvuttava olo.

Lattian tasoitus alkaa sillä kun valitsee tasoitustuotteen. Me mietimme pitkään laitetaanko itsesiliävä vai karkeampi. Huone on kalleellaan toiseen reunaan, joten arvelimme että itsesiliävä valuu toiseen laitaan. Valitsimme Vetonit 3000:n joka on hienotasoite, joka vaatiin käsitöitä.
Työskentelyaika oli 30 min. Onneksi meitä oli kaksi tekemässä, joten tahti oli rennompi. Aine oli mukava levittää ja se onnistui hyvin - amatöörin tekemäksi. Olimme jo kerran harjoitelleet keittiön kanssa. Tosin yli 3 vuotta sitten..




Myöhemmin, ennen lattian asennusta vuokrasin timattilaikan uudestaan ja otin vielä pienet kohoumat jne pois. Terä ei nyt kulunutkaan onneksi kovin, joten laskukin jäni 45 € Mukaan piti aina ottaa imuri, joka yhdistetään laikkaan. Näin saatin betonipöly talteen lähes kokonaan.

Lattia oli valmis pinnoitettavaksi.

1 Comments:

Blogger Sanna said...

Näissä on varmasti melkoinen homma, mutta hyvä kun tulee tehtyä. Meillä on talossa painunut lattia, kyseessä vanhat lautalattiat. Se pitäisi nostaa, eli siinä riittää tekemistä. Se on kuitenkin työ, johon aiomme etsiä ammattilaisen, kun ei meiltä löydy välineitä tai taitoa. https://www.kuretek.com/lattian-nosto

2:50 AM  

Post a Comment

<< Home